Nov 5, 2014

Hantu Dirakam Kamera Murah

Imej Sebelum diedit: Seorang perempuan berambut panjang berjubah putih.

Hantu Dirakam Kamera Murah | Imej seorang perempuan berjubah putih secara tidak sengaja dirakam oleh seorang security sewaktu bertugas malam. Jin & Syaitan bangsa yang nakal. Tugas mereka adalah sengaja menakut-nakutkan manusia sehingga kiamat. Mereka berjanji di hadapan Allah, akan menyesatkan keturunan Adam. Menjadi masalah kepada kaum Muslimin hari ini apabila Al Quran tidak diselami.

Imej Selepas diedit: Seorang perempuan berambut panjang berjubah putih.

 Muncul atau tidak, mereka sentiasa ada. Penampakan mereka hanya dengan izin Nya. Asal usulnya memaksa mereka menyerupai sesuatu, lalu menjelma di hadapan kita. Kebiasaanya tidak sempurna. Perjuangan ingin manakutkan manusia oleh bangsa mereka bertambah mudah. Apabila dibantu sesetengah masyarakat hari ini menerusi cerita hantu. Tidak mendidik dan sekadar satu hiburan semata-mata. Bagi saya mudah, iman yang utuh sudah cukup untuk menjauhkan mereka. Selaku Muslim kita hanya perlu takut kepada Allah sahaja.

Jadikan video ini sebagai pengajaran selaku manusia yang memikirkan.









Oct 23, 2014

Adakah SHAWLARIS itu SOLARIS?

SOLARIS mengikut terjemahan, membawa maksud 'seperti Matahari'. Bunyinya hampir sama, tapi dari sudut ejaan jauh berbeza.  Korang tahu pasal SHAWLARIS COUTURE?

Inilah tempat di mana korang boleh dapatkan WideShawl, siap boleh dipadankan dengan Jubah super duper lawa tau. Harga pun berpatutan dengan design dan material ditawarkan. Penghantaran percuma untuk tempahan Shawl area Shah Alam.

shawlaris

Nursing friendly, wudhu friendly, solat ready dan comfy & elegant. Rata-rata sangat berpuas hati dengan kualiti diberikan. Terdapat pelbagai lagi warna. Nak sembang kat sini pun panjang berjela. Menarik dan macam-macam ada. Sampai lusa pun tak habis tulis nanti. Selesa dipakai di mana sahaja dan Syariah Compliant Quality, SCQ. So check it out ya!

shawlaris

Cantikkan Jubah Pink ni. Wudhu and breast feed friendly, solat ready lagi tau! Pakai pula dengan Shawl Lebnon Glitter memang terbaiklah. Segera dapatkannya dalam pelbagai saiz.-Nur.

Delicious colour can bring happiness. Super comfy, and easy to wear. Glitter WideShawl for casual and formal occasional. From high quality shimmering chiffon.- Ameera.

www.shawlaris.com

Dear sis, we are having special price for our best collection Chiffon Glitter WideShawl. Memang nampak sweet with all the lovely colours. Rose, Golden, Brown, Navy Blue, Black and Soft Brown. 2m x 0.7m approximate and wide enough to cover your chesty and back.-Shawlaris.

www.shawlaris.com

Let's wear like a princess! Our Summer collection maxi skirt are super flowy and gorgeous. Jatuh cinta dengan printed english flower ini. Soft cotton with full inner. Sesuai ke mana sahaja asal berpakaian patuh Syariah.-Shawlaris.





Jubah dan shawl cantik

Assalamualaikum. Kepada pembaca-pembaca wanita blog ini atau jejaka-jejaka yang nak cari hadiah istimewa untuk ibu atau isteri tersayang, saya kongsikan sikit tempat paling best untuk cari shawl, jubah dan skirt lawa-lawa. Jom cuci-cuci mata. 



jubahshawlaris

Elle Zada La Cherie Jubah
Material : Moss crepe dan swiss cotton
Kelebihan : Wudhu dan breast feed friendly, solat ready



jubahcantik

Elle Zada La Cherie Jubah
Material : Moss crepe dan swiss cotton
Kelebihan : Wudhu dan breast feed friendly, solat ready



instantshawl

Tudungpeople Lana Instant Shawl
Color : Cream



prelove

Tudungpeople Duha Instant Shawl
Color : Vanila

Untuk dapatkan semua koleksi yang cantik-cantik ni, boleh search instagram shawlaris atau hubungi ke 0135106320.

Oct 15, 2014

Jubah's lover site

lebnonglitterwideshawl

Are you ready for the Jubah collection? ELLE ZADA Jubah is an exclusive designed Jubah tailored to perfection! We combined Sequin & Roses as embellishment to this Jubah. Nursing Friendly, Wudhu’ Friendly, Solat Ready, Comfy & Elegant.

FOR EASY PURCHASE, KINDLY VISIT



Sep 27, 2014

beyond underwear

Ridoma beyondunderwear atau versi bahasanya, ridoma BukanSekadarSpender bukan cerita main-main. Ini serius. Cerita jenama dan produk sendiri. Cerita persiapan sebelum melangkah masuk ke dalam dunia usahawan. Ridoma Bukansekadarspender bukan cerita main-main. Ini cerita serius! Karya luar biasa yang bakal kita coretkan dalam sisa-sisa kehidupan. Di sinilah tempatnya kita bersyukur memahami konsep Ar Rahman..Ar Rahim si Sang Pencipta. Cogito Allah Sum!

1. Tekanan sosial.
Saya dikelilingi individu yang bukan bergelar usahawan, sesuatu yang biasa bagi kebanyakan manusia. Mereka kebiasaanya tidak memahami apa yang saya lakukan. Tiada lain hanya menambah tekanan.

Saya juga tidak terlepas daripada memikirkan apa orang akan kata. Tiada lain fikiran ini menambah rasa takut meluahkan idea terpendam lalu membasikan hidup saya.

Saya terlalu kasar sehinggakan sanggup menghukum diri sendiri yang kononnya disiplin. Hanya semata-mata mahu mengumumkan kejayaan saya secepat mungkin. Sehinggalah suatu hari, saya sedar akan kesilapan saya ini.

Jika kita terlalu memikirkan apa orang akan kata, kita akan membazir masa untuk membuktikan yang kita berjaya berbanding memberi fokus terhadap apa yang telah kita mulakan. 

2. Teman yang menyokong.

 Sepanjang memulakan kehidupan yang luar biasa ini, pelbagai dugaan datang menduga. Saya berasa simpati melihat rakan usahawan yang berpisah dengan teman mereka di perjalanan ini.

Memulakan perniagaan sendiri semestinya mencabar. Lebih mencabar daripada apa yang saya pernah bayangkan. Adakalanya orang memanggil dengan gelaran CEO muda. Menarik bukan? Namun ia hanya sekadar nama yang tidak memperlihatkan kehidupan tungang-terbalik saya. Jika anda mempunyai teman, pastikan dia memahami. Bahasa mudahnya, pasangan anda mestilah be professional.

3. Simpanan yang mampu bertahan selama setahun?

Bagus. Kemudian gandakan kepada tiga kerana simpanan kita akan pantas mengalir keluar seperti air. Ini disebabkan beberapa bayaran yang kita tidak akan ketahui. Seperti komputer rosak, telefon rosak ataupun kereta rosak.

Bersiap sedialah menjadi seorang individu yang sederhana. Berjimat cermat membelanjakan minyak kereta, tol, top-up telefon, dan makan. Fikir sebaik mungkin sebelum berbelanja.

Beberapa bulan sebelum kehabisan wang sememangnya sukar. Tekanan semakin bertambah dan tidur malam yang tidak lena.

Kejayaan datang merangkak, wang mengalir pantas seperti paip yang bocor. Jadi lebih bijak, rancang seawal hari pertama.



4. Sudah bersedia untuk tidur dalam waktu yang singkat ?

'Seorang usahawan sanggup untuk bekerja 80 jam seminggu daripada bekerja 40 jam seminggu'-Lori Greiner.

Bermula pada suatu malam yang panjang. Saya terjaga di pertengahan malam. Saya mempunyai terlalu banyak idea. Ia sesuatu yang menyeronokkan dan saya tidak sabar untuk mencuba keesokannya.

Tiba satu masa, saya menjadi terlalu obses. Saya terlalu ghairah ingin mencuba semua idea yang saya ada. Akibatnya saya kurang tidur dan produktiviti menurun.

Satu kisah perjalanan yang sangat panjang. Kekecewaan, keperitan, keletihan, penolakan dan kegagalan yang berterusan hari demi hari. Kejayaan hanyalah secebis manisan dari semua itu. Ipoh mali tada sombong!

5. Apakah maksud kejayaan bagi anda?

Setiap orang mempunyai keutamaan berbeza dalam hidup. Kebanyakan orang meletakkan wang dalam senarai kejayaanya. Dalam erti kata mudah, setiap manusia mempunyai maksud kejayaan yang berbeza-beza.

Bergantung kepada maksud kejayaan yang anda telah tentukan, tahap kepayahan anda selaku usahawan akan berbeza dengan usahawan lain. 

"Jika anda tidak membina impian anda, seseorang akan mengupah anda untuk membantu membina impian mereka. "-Tony Gaskin.