Mar 22, 2012

Bunga api


 Yeeha~ Cantiknya percikan bunga api yang bersilih ganti ! Boleh dibayangkan bertapa meriahnya suasana malam di tapak Hot Air Ballon D'Putrajaya tempoh hari. Inilah hasil kreatif Riyas Photoshoot. Klik untuk kualiti gambar yang lebih memuaskan.

Cara-caranya:

1. Ambil dua keping gambar mempunyai objek yang berubah-ubah (CTH: bunga api. Manipulasi).

 Pastikan latar belakang objek (Suasana di belakang dan sekitar bunga api. Malar) tidak banyak berubah.

2. Gunakan AniGif pada PhotoScape.


3. Muat turun gambar anda seberapa banyak gambar yang anda inginkan dan save mengunakan format GIF.


4. Seterusnya:

  •  Right click,
  •  Open with,
  •  Internet explorer.

5. Sedia untuk dilihat perubahannya di mana sahaja =)

14 comments:

Miss Nadya said...

jelesnye..cantik..:)

p/s :: akibat mkn KFC smlm..nad sakit..:(

ridoma said...

Miss Nadya: hehe tq.. eh alamak ni mesti kes rambut yg dijumpai dlm ayam tu ek?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. stylo la :)

ridoma said...

Topimagine: jum buat, senang je kan.. =)

Lysa said...

Cantik bunga api! terpegun.

ridoma said...

lysa: terpegun? eh jgn tak nak balik plak lepas tgk bunga api dlm blog ridoma ni =)

saya_arief said...

nice...
:)

ridoma said...

arief: =)

lisa said...

cantik lah! :)

ridoma said...

lisa: subhanallah =)

eLLa n aLia said...

gif ya? hehe. patutlah selama ni x dapat buat..

ridoma said...

ella: ya Gif =)

eLLa n aLia said...

guna ni utk buat flash dalm entri yg baru tu? guna bnyak gmbar kan?

ridoma said...

ella: buat animasi ringkas guna PS. Ya banyak gambar =)