May 31, 2013

Persamaan Yahudi dan Syiah.Malam Pesta Kambing yang disambut oleh masyarakat Yahudi Dunamah dan Malam Sambutan 9 Muharam yang disambut oleh masyarakat Islam Syiah. Dua pesta yang berbeza dari agama yang berbeza. Namun kedua-duanya berkongsi tujuan yang sama.

" Anak yang lahir hasil daripada pesta malam kambing tersebut, dianggap bertuah dan suci."- Buku Mustafa Kamal Atartuk, Abdul Latip Talib-PTS.

" Anak yang lahir daripada hubungan seks malam 9 Muharam, dianggap suci dan dididik dengan baik sehingga boleh menjadi imam kepada penganut Syiah"- Imam Sharizan, Negeri Sembilan.

Ibu Mustafa Kamal Atartuk, Zubaidah Hanim kecewa dengan pendirian suaminya, sedangkan beliau seorang yang berpegang kepada agama Islam. " Saya yakin anak yang baik diperoleh dengan cara yang baik dan sebaliknya."- Buku Mustafa Kamal Atartuk, Abdul Latip Talib- PTS. 

Inilah kaedah yang digunakan kedua-dua agama ini, dalam mengekalkan tradisi kesesatan mereka. Membenarkan anak luar nikah yang dididik dengan cara yang salah untuk menjadi Pendeta/ Imam/ Pemimpin, agar kezaliman dapat diteruskan.No comments: