Dec 9, 2010

Cucu nek Yan..


 Hero-hero nenek Yan. Drama dibawah menunjukkan peristiwa Adif membuka skru ensel pintu dirumahnya. Anak buah aku memang rajin. Umor baru 3 tahun, sudah pandai putar skru ensel pintu bilik. abang aku bagun pagi je, tengok diatas lantai berterabur skru-skru.

 Rumah aku di masuki pencuri ke ni ?!





 Tak usah analisa jauh gila Myvi lagi. Bila ditanya siapa punya kerja. Dengan selamba dia mengangkat tangan dan menjawab.

 " saya ! ( kesan belajar di nuseri. Hehe angkat tangan kalau nak mengaku atau menjawab soalan..) ni adif yang bukak. Semalam abah tido, mama pun tido. Lepas mandi, Adif pusing pakai skru driver ! lepas tu adif pusing pakai tangan sampai tercabut ha...".


 Adif Rifqi

 Muka dia selamba badak jer bercerita apabila neneknya tanya macam mana dia boleh buka ensel tersebut yang ketat. Bapak dia sudah tidak tahu hendak berbuat apa lagi. Asalkan ada tools yang tertinggal ditempat rendah, ada sahajalah kerja si Adif & Acap. Geleng kepala dibuatnya..


Asyraf Rafiq


Apa kata rakan-rakan Ridoma ?






Hanis MY said...







Salam kenal...comelnyaa anak buah tu, mak aih kecik2 dah pandai putar skru mesti jenuh nak kutip and pasang balik...



ahsfantasy24 said...







uiks3.. si kecil tu..!
hehhe rjen btol die.. ^^,



♥yana♥daniel♥ said...







Biasa laa Farid budak2 zaman moden lagi advanced dari kita yang dah dewasa nie... Cepat mereka belajar dari apa yang dilihat sebab tu kalau benda2 tak elok jangan ditunjuk depan mereka... Past nie pandai2 sorok tools ditempat yang tinggi supaya tidak mudah untuk dicapai...






PENGALAMAN YANG MENGASYIKKAN BERSAMA RIDOMA

9 comments:

♥yana♥daniel♥ said...

Fuyoo.. Very2 cubby same2 like uncle... :) Yang terror Adif, cket agi dia ajar laa Asyraf plak masa tur uncle laa yang pening ... Farid baper kilo c Asyraf nampak cam dah besar jer umo baper??

Huszaini said...

Tokoh jadi engr nih!

Fariduddin El-Islam said...

yana: acap 1 lbh...

huszaini: haha ye la kot..

Fariduddin El-Islam said...

yana: sama dgn brt beras 5 kg kot if xslp..tye bpk dia la ye

♥yana♥daniel♥ said...

Farid: haha macam yana nie kenal bapa dia jerkan... kalau kenal tak tanya Farid... huhu... Comel gebu cam uncle dia... haha... ayat tak sayang mulut :)

zazaw said...

HAHA . bapak comel
keck kecik dah buat bende cengitu (:

kay yea said...

waa..bkl engineer neh~ :)

Fariduddin El-Islam said...

zazaw: =)

kay yea: InsyaAllah..moga2

legendaready said...

the scariest duo i ever encounter..