Sep 17, 2011

Biar pape, asal bergaye..

 "Jangan nak ikut gaya orang dah bekerja ! takkan lari gunung dikejar beb.." =)




 Nape aku cakap biar pape, asal bergaye ? sebabnya ramai orang la nie yang tak sedar diri. Berbelanja di luar kemampuan ! ye betul tak salah..tapi biarlah bertempat alasan ko tu & sampai masanya nanti ko belilah..

 Time tu dengan kelayakan kerja (pegawai) yang ko ada, ko memang patot memilikinya ! tak payah susah2 guna seribu satu macam alasan nak kerja/mengatal buat masa skang kat kelang/kedai tepi jalan semata2 kerana nafsu meterialistik ko tu..

 Ko tu masih belajar, buatlah cara macam masih belajar. Ikut kemampuan. Jangan nak ikut gaya orang dah bekerja ! takkan lari gunung dikejar beb..









Peringatan !!
Mesej ini tiada kene mengena dengan yang masih hidup atau yang telah kojol.

Pehhh terbaek..!!!

12 comments:

cik mun said...

hehehe..ptptn jgn lupe byar^^

ridoma said...

cik mun: Betul tu cik mun. Kata orang, ukur baju pada badan sendiri.

Kalau tak mampu, tak bermakna kita tak boleh memilikinya langsung, kalau bersabar insyaAllah yang lebih baek daripada itu pon kita boleh dapat =)

Anonymous said...

beli baju raya kat reject shop ngan downtown kajang gak terbaik...AUmmmmm!!!

Firdaus Latib said...

Utamakan kemampuan dari kemahuan. :)

yana daniel said...

blanjer ikut kemampuan lol... klu tak nnt gantong diri... huhuhu

Anonymous said...

yeahhh aku sgt2 sokong entry ni khas wat student bukan under biasiswa, pinjaman ja woiiiii hahaha

Fariduddin El-Islam said...

ah teng: haha =) pakaian xsemestinya kena mahal, pakai yang murah pon tapi kalau pandai bergaya, pasti cantik juga..

Fariduddin El-Islam said...

firdaus latib: kadang2 kemahuan mengatasi kemampuan.. ayat tipikal, "ala bila lagi nak merasa.."

Fariduddin El-Islam said...

yana daniel: haha gantong diri tapi tali pegang sendiri..lol

Fariduddin El-Islam said...

anoynymous: terima kasih..haha sbnarnya kalau nak dipraktikkan oleh sesiapa pon boleh jugak..xsalah kisah 'biar pape,asal bergaye' dijadikan sempadan bersama..

aini said...

btl3...dlm Islam yg penting adalah kekemasn and menutup aurat...lg 1, berboros tu amalan syaitan, jd berjga2...

ridoma said...

aini: terima kasih aini kerana sudi berkongsi pendapat =)