May 11, 2012

ridoma homemade chocolate 2.0

 Balang-balang cokelat ku.

Hi Assalamualaikum kawan-kawan.. hari ini saya terasa nak continue tajuk daripada entri ridoma homemade chocolate 1.0.

 Bagi yang nak mencuba, aku nak share sikit kerja-kerja menuang chocolate memang fun gila, but sometimes korang kena berhati-hati, sebab ada chocolate yang sensitive to surrounding temperature. Overall experience aku buat chocolate ni tak lah susah sangat, cuma leceh je.

 Gambar cokelat yang aku niagakan di UiTM Shah Alam.
Simple but mengenyangkan.

 Apa pun tak jadi hal sangatlah, as long as korang ikut pesan nenek aku. " Pactise make perfect". Ingat laki tak leh buat cokelat ke? haa kan kan? apa lagi jum la try.

 Maka dengan tersengajanya aku memperkenalkan produk 'ridoma homemade choclate' ini kepada korang semua.

 Terdapat dua perisa chocolate, dark and milk. Both ada yang berkacang dan tak berkacang. Boleh dibezakan melalui sticker berwarna biru dan cokelat. Pilih mana yang korang suka la kan ? haa..

 Sape-sape yang nak merasa, tempah atau support cokelat saya ini, dipersilakan =)

 Aku tak janjikan kesempurnaan, homemade recipe je pon. So sape-sape yang rasa-rasa dirinya tertinggal berdekatan Bangi atau Shah Alam yang berminat, bolehlah membuat pesanan di ridoma fanpage atau di fariduddin_alislam@yahoo.com. Tadaa..! Sekian, terima kasih =)

Pautan ridoma chocolate :

3. ridoma homemade chocolate 5.0

6 comments:

Aku Penghibur said...

ada macam2 bentuk kew ??

ridoma said...

aku penghibur : Terdapat dua bentuk, square dan shell dan dua perisa chocolate, dark and milk. Both ada yang berkacang dan tak berkacang

[PCL] said...

Salam,nak beriklan di blog sy...silakan klik 'iklan di sini'..caj murah2 jer.

Khairul Rahman said...

Nampak sedap coklat tu.
Tak ade tester ke? ekeke..

Mohammad Majduddin said...

Sedapnya!

ridoma said...

Sesiapa nak rasa, boleh.. buat apoimen dulu ya? PM di FB pon boleh.. datang bangi, kita story2 sket..