May 5, 2011

5 perkara wajib dikala cuti menjelang tiba.


Sebelum ber-FB, berbloging dan berjongging, inilah rutin harian aku. 

1. Cek minyak hitam kereta. Selepas ditambah engine treatment, bunyi enjin kereta aku semakin perlahan tetapi lebih berkuasa. I like !

Suatu hari nanti, semua part akan jadi chrome...

2. Cuci atau lap habuk yang melekat pada enjin kereta

Dilengkapi RPM meter dan Carbon dashboard..




3. Membersihkan pelapik kaki dalam kereta. Naik kereta kena tepuk habuk pada tapak kasut dahulu haha..!

4. Membuang tahi cicak yang melekat pada permukaan body kereta aku setiap pagi. Ternyata si Cicak kubeng jeles dengan keseksian body kereta aku.

Pehhh !! sport rim 15" cara beb..

5. Seminggu sekali atau bergantung kepada keadaan, aku akan mencuci kereta aku dari sebarang kotoran atau habuk. Cis habuk dan lecak ! jangan berani kau mendekati kereta aku hehe.. 



* Sebarang info mengenai VW, sila rujuk entri Malaysia Volkswagen vintage specialist.





12 comments:

yana daniel said...

comel keter cam tuan dia hehe :)

lynda said...

dashboard sy problem and said sy tak follow any blog !sedeyh ! meh la nak follow awk..=) dtg sini juga http://bicarahatikulynda.blogspot.com

saiazuan said...

bp jauh leh g nie??

Fariduddin El Islam said...

yana: tq..

Fariduddin El Islam said...

lynda: problem kjp je kot.. nti ok blik.

Fariduddin El Islam said...

saiazuan: Sejauh mna pon boleh. Brgantung kpd cra pmnduan dn cra penjagaan.

Dulu2 Jerman siap buat kereta perang lg kot dgn kereta rakyat ni (VW). Kereta ni tak pakai air, cuma pakai kipas.

mimy baik said...

oooo..... nk letak ar kete persona aku dlm blog tp xleh lawan kete ko.. tp maybe kuantiti tahi cicak aku leh lawan ko.. haha

Fariduddin El-Islam said...

mimy baik sangat: haha tahi cicak je? hm kita lawan kuantiti tahi lembu plak ! haha...

fazae said...

comel kereta awokk :)

Fariduddin El-Islam said...

fazae: kereta awokk pulak macam mana? hehe

yad'z said...

wahhhh...... klasik.. ilikeee~~~~ hehe

Fariduddin El-Islam said...

yad'z: minat ke? beli la satu =)